När faller regeringen?


Medan utrikesministern försöker göra piruetter i sina försök att friskriva sig från alla skandaler så svamlar statsministern i utländsk media, och menar att senaste tidens övergrepp och sexuella trakasserier inte kan skyllas på migranter, trots att de var de som utförde brotten.

Att läsa nyheterna är en ständig pina, som ibland närmast tar sig surrealistiska uttryck. Något borde rimligen göras.

Det vore tämligen lätt för borgarna att lämna in ett misstroendevotum, och därefter fälla regeringen med passivt stöd av SD.

Därefter följer en ny talmansrunda och en ny borgerlig regering kan ta över, tillika med passivt stöd av SD. Åkessons hittills kontroversiella hållning i flyktingfrågan håller på att bli dagens realpolitik; id-kontroller har införts, gränser stängs i Europa, och vissa EU-länder har börjat skicka tillbaka migranter.

En borgerlig regering med passivt stöd av SD vore bättre för Sverige än dagens veliga och inkompetenta ledarskap. Politik handlar ju sällan om att hitta den perfekta lösningen, utan om att hitta den minst dåliga.

Om det däremot skulle bli nyval nu så finns det risk för att SD når upp till 20%, och då kan vi börja prata om en total nyordning i den svenska politiken. Om jag vore borgerlig politiker så skulle jag helst försöka undvika nyval i det här läget.

Problemet är att den nuvarande rödgröna regeringen har blivit SD:s absolut främsta vallokomotiv. Alla dumma uttalanden, skandaler och inkompetens göder SD, som bara växer och växer. Därför bör Löfven och Wallström ledas bort från maktens korridorer så snart som möjligt.

Dags for oppositionen att kavla upp ärmarna och gå in ringen. Politik är inte alltid en vacker sport.


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arne
Arne
4 years ago

”Om jag vore borgerlig politiker så skulle jag helst försöka undvika nyval i det här läget” Vilket är vad de precis håller på med, den dagen moderaterna bestämmer sig för att de är redo för att ta över då får vi nyval men inte innan dess. Valtaktiskt är det nog rätt, för att ta över nu gör bara att media kan sälja in bilden vid nästa val om två år att allt var alliansen fel och vanligt folk kommer att gå och rösta på vänsterpatrasket igen. Detta eftersom alliansen kan omöjligt styra upp detta på två år utan att knäcka… Read more »