Näringslivet – regeringens fiende nr 1


Signhild Arnegård Hansen (entreprenör och vice ordförande i Svenskt näringsliv) bemöter regeringens kritik av näringslivet i Veckans affärer:

Sverige är ensamt i världen om att ha en regering som utpekar landets näringsliv som sin fiende. Det är absurt! Jag får brev från företagare som är kränkta över dessa uttalanden senaste veckorna. Entreprenörer som vill bygga samhället och skapa arbetstillfällen. Som investerar mycket i Sverige och kämpar hårt för att vi ska klara oss i den globala konkurrensen.

Reinfeldt duger inte längre som högerspöke, istället söker man andra fiender. En klassisk retorisk undanmanöver för att flytta fokus från väsentligheter som skenande arbetslöshet, undermålig skola, bristande vård och vittrande rättsväsende.

Vi bör ha i åtanke att regeringen inte kan skapa jobb, även om de ibland påstår motsatsen. Sveriges företagare å andra sidan kan skapa arbetstillfällen.

Kan vi dra den logiska slutsatsen att ett parti som inte stödjer näringslivet inte heller stödjer kampen mot arbetslösheten?


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
14 years ago

Det är dera(s) stolta tradition. Arbetsgivaren är fienden och har alltid varit. Inget saltsjöbadsavtal har kunnat ändra på det. De arbetslösa är partiets säkraste stöd. Röstmaximering är maximering av arbetslösheten.