Nej, vänstern gillar inte olika

vanstern-gillar-inte-olika
Nöjesguidens lyfter fram projektet @makthavarna

Den moderna vänstern har ett märkligt arv vad gäller människosyn och förhållningssätt till olika variationer i populationen.

Redan på Lenins tid skanderade man ner med borgarna och judarna. Och idag väljer man konsekvent att backa upp diverse diktaturer, som hotar den demokratiska staten Israel.

Att Israel är en stat erkänd av FN och världssamfundet är inget man funderar över. Att judar alltid bott i området sedan bronsåldern är inte heller något man reflekterar över. Hur kan det här tolkas på annat sätt än rasism?

Det var den svenska vänstern som avskaffade arbetskraftsinvandringen på 1970-talet. De satte stopp för flyktingmottagningen i slutet på 1980-talet med det s k luciabeslutet. Det var högermannen Bildt som öppnade upp för flyktingar igen 1991, och det var nyliberalen Reinfeldt som väckte liv i arbetskraftsinvandringen 2008.

Med detta inte sagt att svensk migrationspolitik skötts på ett bra sätt, men märker ni trenden? Ser ni den röda tråden?

Rasism och omvänd rasism används frikostigt för att positionera sig och nå kortsiktiga mål.

Vita medelålders män är ofta onda, medan (vänsterorienterade) mörka kvinnor ofta är goda, oavsett om de stödjer diktaturer eller religiösa extremister. Och de mörkhyade som ställer sig på tvären kallas för husblattar.

Bakom den intersektionalistiska analysen, normkritiken, genusteorierna, historiematerialismen och alla tungvrickande begrepp – så döljer sig en väldigt krass människosyn.

Liknande artiklar

 • Liberalernas identitetsproblemLiberalernas identitetsproblem Liberalernas nya märkliga logga har valsat runt ordentligt i sociala medier. Jag tänker inte publicera den här, andra har gjort det, och diskuterat den tillräckligt. Men förslagen som ratats är nästan lika märkliga. Den gula älgen […]
 • Israelerna – ockupanter?Israelerna – ockupanter? Den europeiska antisemitismen var den bidragande orsaken till att staten Israel bildades. Idén om att skapa en judisk stat (sionismen) föddes i och för sig redan i slutet på 1800-talet, men det var ett begränsat antal judar som begav […]
 • Israel, Palestina & StorbritannienIsrael, Palestina & Storbritannien Något som ofta glöms bort i den allmänna debatten om Israel och Palestina är britternas agerande strax innan staten Israel bildades. 30- och 40-talets pseudovetenskapliga rasläror härjade i Europa framförallt i Tyskland. Många judar […]
 1. Menar du svenska vänstern? Kommunismen har både startats och styrts av just judar. Sovjetstaten leddes av judar, judar är både byggare och drivare av kulturmarxismen. Lenin var jude. Judar har extremt stort inflytande i USA. Judar har extremt stort inflytande i svensk och utländsk media.
  Det finns en del gamla vänsterpartister som fortfarande har äran kvar i frågan om Israel och säger som det är att Israel är stulet från de araber som bodde där innan händelserna kring första och andra världskriget.
  Inte förrän du förstår att kulturmarxismen är den nya vänstern och att den erövrat också högern och de sk liberalerna blir nutidens politik någorlunda begriplig.

  1. Jag känner till den traditionella vänsterns historia. Men vem har sagt att vänstern är rationell?

   Sovjetstaten förföljde judar och deporterade dem till avlägsna platser, många flydde till Israel.