Nu fick äntligen sossarna sin borgerliga skandal!

Folkpartiet har fått ordentligt med stryk i valrörelsen, de har blivit kallade för allt från rasister till ultrakonservativa mörkermän. Ändå är deras förslag ganska modesta, språkkrav för medborgarskap finns i många länder och är inte särskilt kontroversiellt. Det skulle snarare höja medborgarskapet och invandrarnas status; språket är som bekant nyckeln till de fina salongerna.

Deras förslag gällande skolan, med fler betyg, bättre ordning etc är inte heller kontroversiellt. Att ge betyg i tidiga åldrar är inte värre än att förklara att Olle är dålig (alt duktig) i matte under ett föräldramöte. Fp har under sommaren också lärt oss att ordet kanon har två betydelser. Kanske irriterar Fp vänstern genom att strö salt i de allra känsligaste såren? Skola, utbildning och integration tillhör knappst den rödgröna rörans paradnummer.

Nu avslöjas spionskandalen, att höga fp-politiker loggat in på SAP:s hemliga nätverk via ett alltför trivialt lösenord, som påstås ha läckt ut från en SSU-ombudsman. Det spekuleras t o m om Leijonborg är inblandad? Spionage är inte rent spel, även om motparten har ett säkerhetssystem som läcker som ett såll. Att dataintrånget rullas ut nu och inte i mars månad (då det var mer aktuellt) kan iof ifrågasättas. Givetvis använder sossarna skandalen för egna syften. Om de oskadliggör fp är alliansen mer eller mindre död.

Fp är en viktig brobyggare mellan tveksamma sosseväljare och borgerligheten. Det hyggliga fp vill skapa välfärd utan socialism, ett budskap som majoriteten av svenska folket kan skriva under på. De är livsfarliga för sossarna, kanske en värdigare utmanare än ”nya moderaterna”? Det har historiskt visat sig att fp under relativt kort period kan sno åt sig röster från både vänster och höger, ty de är och förblir det vanligaste andra alternativet, åtminstone till för några dagar sedan.

Nu när fp ligger på mattan är det fritt fram för de röda gamarna. Det är synd att politiken inte fick avgöra det här valet.


TILLÄGG, det har sedermera blivit klargjort att SSU-ombudsmannen Niklas Sörman lämnat ut lösenordet till Fp, och erhållit ett Fp-lösenord (som inte fungerade) i gengäld. SvD 061005

Andra bloggar om: politik, folkpartiet, Lars Leijonborg, val2006, intressant

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Quadrudos
Quadrudos
14 years ago

Mycket bra och välskriven text, jag har under en längre tid följt din blogg till och från och även för en sån som mig som har noll koll på politik så gillar jag den. Jag var förresten och röstade på fp igår morse, men fick inte veta nåt om ”spionskandalen” förrän några timmar senare. Men det verkar vara som du skriver att S vill få fp att framstå som så hemska som möjligt, Göran blev tydligen ”hemskt chockad” när han fick veta att de hade brutit sig in i deras datorsystem. Verkar som S vill känna sig lite som ett… Read more »

Robert
14 years ago

Om det nu stämmer att en fp-politiker fått lösenordet från en socialdemokrat så undrar man ju vem som är spion? Jag kommer tamejtusan också att rösta på Fp. Tycker att det luktar skunk hela vägen från Sveavägen 68.

Anders Gardebring
14 years ago

Mycket bra skrivet!
Själv gillar jag inte fp på grund av deras polisstats och kontrollkramande, så för egen del blir det centern.

Johan Sjölander
14 years ago

”Jag kommer tamejtusan också att rösta på Fp”

Är du inte lite tidigt ute nu? Något annat alliansparti kanske begår ännu värre lagbrott i syfte att nita ”såssarna”. Och då borde du väl i konsekvensens namn rösta på dem istället?

Robert
14 years ago

Till Sjölander,
Spydigt värre, med tanke på ditt partis agerande genom åren. Jag brukar rösta på Fp, så även detta valår. När jag skriver ett inlägg i din blogg brukar jag alltid ha en POÄNG, även om jag kritisk mot dig och ditt partis agerande. Jag förväntar mig detsamma av dig.

Om du undrar varför jag har en något luttrad inställning till partipolitik, och framförallt ”såssarna” läs mitt inlägg: http://www.frilans.tecknare.se/?p=142

z
z
14 years ago

Jag tycker snarare att eventuella (fp)-spioner visar på en stor hängivenhet till sin önskan tillika vallöfte att öka buggningsmöjligheter m.m. eftersom de gör slag i saken redan nu!!!
Dessutom verkar (s) ha glömt sin egen ”attack” mot Reinfeldt för ett par månader sedan.
Äsch, det behövs faktiskt lite mer action i svensk politik. Den är alldeles för rumsren och artig. Dvs typisk svensk.

ullis
ullis
14 years ago

1. Jag tycker det är jäkligt tråkigt med alla slags politikerskandaler för jag tror nämligen att det slår tillbaka på alla oavsett parti eftersom det ökar politikerförakt och minska valdeltagande. De enda som kan tjäna på det är suspekta partier som SD. 2. Jag har som sosse blivit jäkligt upprörd när partikamrater gjort allvarliga övertramp och därmed skadat sina egna förkämpar och vårt förtroende. Jag har inte börjat skylla skulden på någon annan eller slätat över beteendet. 3. Om (s) hade sparat på en ”skandal” med flit för att lansera den i syfte att skada borgarna borde man rimligtvis ha… Read more »

Robert
14 years ago

Kan inte annat än att hålla med dig Ullis.

Robin
14 years ago

Kanonskrivet. Jag och min kollega Johan har skrivit en debattartikel som berör ämnet på ungefär samma sätt (fast vinklat lite mer åt det tekniska hållet). Artikeln verkar publiceras i måndagens nummer av Computer Sweden (http://cs.idg.se). Eventuellt publicerar jag den i min blogg under helgen också.

caridon
caridon
14 years ago

@Ullis
Nyheten släptes exakt rätt.
Den komm strax efter partiledarutfrågningen men väldigt tight innan presslägning.

Detta gjorde att tidningarna inte fick tid att hämta in information från andra källor utan var förlitade på sossarnas perssinfo.

Samtidigt så fick man omdisponera alla med att hämta in yterligare information i ärendet till nästa dag vilket gjorde att det inte fans tid till några ordentliga annalyser om FR’s utfrågning.

Mästerlig mediamanipulation.

/C