Obama – den sämsta presidenten av alla

Barack Obama gick till val på temat förändring – change. Det fanns ingen ände på retoriken och reformviljan, allt skulle förändras till det bättre. Kriget i Irak skulle avslutas och Guantanamobasen skulle stängas. Allt det onda som George Bush och republikanerna stod för skulle bort, och USA återfödas i en ny skepnad.

I stället blev det tvärt om. Krigen i Irak och Afghanistan fortsätter, och Guantanamobasen, där man kan sitta i åratal utan rättegång finns fortfarande kvar. Undantagslagarna från 11-september-katastrofen finns kvar (USA Patriot Act). Dessutom är landet närmast bankrutt, fattigdomen breder ut sig och näringslivet är passiviserat. USA har blivit ännu mer slutet och auktoritärt, och landet är en katastrof vad gäller integritet och yttrandefrihet.

Ingenting har Obama lyckats med, han har dessutom ljugit oss rätt upp i ansiktet. Han är ingen liberal nydanare. Om vi ser till hans faktiska gärningar är han ännu mer konservativ än George Bush och hans republikaner.

Aldrig har USA  varit så politiskt instabilt, konservativt och repressivt  som idag, under en president som lovade det rakt motsatta. Därför korar jag honom till den sämsta av de sämsta genom tiderna.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, barack obama, obama, USA, Wikileaks

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jerry
Jerry
9 years ago

”Därför korar jag honom till den sämsta av de sämsta genom tiderna.”
Är du en amerikansk MEDBORGARE?

Robert
9 years ago

Nej, jag är inte en amerikansk medborgare, hurså?
Däremot är vi är alla beroende av hans politik. Även du min käre Watson.

Asse
Asse
9 years ago

Well, darn it, look at the alternatives, Obama was far the best bet, and….you cannot blame all problems on one person, even a president, that is just naive. The US is a great country, ”the greatest on earth”, but ,by golly, with a lot of nut cases, from Palin and on and on….

Nils Dacke
9 years ago

Den retoriska motfrågan är ju självklar: Vem trodde något annat innan? Vi homo sapiens är skapta att vara i flockar på 25 till 50 personer och därmed är detta den storlek som våra ”ledare” ska leda och inte nationer på 330 miljoner invånare då intelligensen och förmågan inte finns i motsvarande mån. Sedan tillkommer administrationen som är trög som en oljetanker och inte så lätt att ändra på. Alla konflikters moder, Israel, nämnde du inte och där ger dom ju upp också. Dock ser det mycket illa ut och Obama har dessutom som lök på internationella rättighetslaxen kraftigt ökat morden… Read more »

Robert
9 years ago

Nils Dacke,
”Vem trodde något annat innan?”
Jo jag. Jag trodde att Obama skulle uppfylla NÅGRA av sina löften. Det brukar även halvdana politiker göra, även om de givetvis inte uppfyller alla. Obama har konsekvent brutit mot allt han lovat, han har inte ens rott den berömda sjukförsäkringsreformen i hamn.

Nils Dacke
9 years ago

Nej jag kan hålla med om att det ser riktigt illa ut. Sätter dom dessutom wikileaks alla företrädare i fängelse inklusive hon från Island som sitter i deras parlament så är dom ju en 100% skurkstat. Osama har lyckats i sitt uppsåt därmed att få en demokratisk nation att kraftigt gå åt fel håll med hjälp av terror.