Om våra politiker hade tagit semester och gjort ingenting, skulle vi vara i en bättre position

https://www.youtube.com/watch?v=gDEV3vo9TbY

Intressant intervju med Donald Trump på mediekanalen CBS från november. Han talar om Syrien, Mellanöstern, och att USA inte borde ha invaderat Irak, Libyen etc. Citat: Om våra politiker hade tagit semester och gjort ingenting, skulle vi vara i en bättre position.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristian
Kristian
3 years ago

Det var Mark Blyths slutsats några år efter finanskrisen. Ett av de länder som klarade sig bäst var Belgien. Varför? De hade i princip ingen regering mellan 2007 och 2011.

Rikard
Rikard
3 years ago

Hej. Har länge tänkt i sådana banor. Tänk om riksdagen utsågs på tre sätt: *Partiröstning som idag, till en tredjedel av platserna, med spärr på 1%. *Personval – flest röster kommer in, med hundra platser vikta för dessa. *Lottning, med hundra platser för dessa. Totalt skulle det vara trehundra platser. Partival borgar för en viss kontinuitet och kunskap i formalia. Personval ger alla möjlighet att försöka. Lottning ger ett representativt urval. Spärrmekanismer och ersättningar och annat hör givetvis till men kan lämnas därhän. De enda som direkt baxnat för idén har varit, föga förvånande men sorgligt, politiker och politiska tjänstemän.… Read more »