Önskade väljarna ett systemskifte?


Flera liberala bloggare svingar hårda högerkrokar mot alliansregeringen, som anklagas för dålig kommunikation, livsstilsmoralism, felaktiga skattehöjningar mm. Listan är lång, och jag är benägen att hålla med om kritiken.

Vad gick fel? Var det justeringarna i a-kassan o.dyl? Var det moderaternas transformering till sossar? Kanske ville svenska folket ha ett verkligt systemskifte, efter åratal av Göran Persson och socialdemokratiskt överförmynderi? Var det så att alliansen äntligen efter åratal av vänstervindar plötsligt fick mandat att reformera landet? En möjlighet och en chans som sakta glider dem ur händerna.

Intressant.se? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, alliansen, regeringen, moderaterna, nya moderaterna, systemskifte


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elias
12 years ago

Problemet är de inte törs stå för sin liberala ideologi. Hur ofta hör vi ideologiska diskussioner mellan framträdande politiker? Vänsterns moral är allenarådande. Idag var det ett lysande undantag i den direktsända riksdagsdebatten i radio när Jan Björklund ifrågasatte Mona Sahlins definition av rättvisa. Mer sånt behövs!

Avancemang
Avancemang
12 years ago

Frågan är om de är liberala överhuvudtaget? Konservativ-socialliberaler…?

Elias
12 years ago

Ja det kan man verkligen fråga sig. Men jag får uppfattningen att det är i ledningarna för allianspartierna som man inte törs vara liberaler av rädsla för att förlora röster medan längre ner i hierarkierna finns det mer riktiga liberaler.

Avancemang
Avancemang
12 years ago

Det krävs mod att avskaffa och förändra de befintliga strukturerna; och liberalismen går ju i mångt och mycket ut på att ge medborgarna makt, på bekostnad av politikernas. När man väl fått smak på makt, så vill man kanske inte dela med sig?

Peder
Peder
12 years ago

Ett stort problem ligger nog här.
Aftonbladet: 55 procent vet inte vilka som regerar