Öppna era plånböcker

Öppna era hjärtan-politiken kräver finansiering. Kanske blev det extra tydligt när strömmen av flyktingar ökade till extrema nivåer.

Nu famlar regeringen och tar medel från biståndsbudgeten. Men förr eller senare tar pengarna slut, vilket kommer att resultera i skattehöjningar.

Hur mycket kan högskattelandet Sverige tåla? Redan idag är  det totala skattetrycket uppe på extrema 45-50%. Kommer vi att närma oss 60%?

Kan vi förvänta oss någon slags utökad värnskatt? Eller höjd moms? En justering av inkomstskatten lär vi inte se, ty den är för tydlig. Nej, skattehöjningen kommer att smygas in, någonstans där så få som möjligt märker den.

Men marknaden kommer att märka skattehöjningarna. Skatt är som grus i maskineriet. Ju fler skatter och pålagor, desto svårare blir det att driva företag och spara pengar. Och givetvis kommer de som tjänar minst att märka mest.

Liknande artiklar

  • Slav på deltidSlav på deltid Enligt Wikipedia innebär slaveri att en människa (slav) kan ägas och behandlas som egendom. Det ger slavägaren rätt att använda slaven till tvångsarbete och att sälja slaven vidare. Just själva begreppet tvångsarbete är intressant. […]
  • Det är inte migranterna som är problemetDet är inte migranterna som är problemet Jag satt och fikade med en vän från Grekland, en ingenjör som tröttnat på arbetslöshet och svågerpolitik och flyttat utomlands. Vi började prata om den svenska flyktingkrisen, som han var väl förtrogen med. Många greker har länge […]
  • Den svenska modellens nedgång och fallDen svenska modellens nedgång och fall Det är inte en självklarhet att ha 50% totalt skattetryck och en allomfattande generell välfärdspolitik. Det många svenskar tycker är normalt visar sig vara en extrem företeelse i ett globalt perspektiv. Det är inte en självklarhet att […]