Ord och handling i politiken

Just nu är det många som förfasar sig över vad Trump säger, och hur han beter sig. Han anklagas både för att vara främlingsfientlig och nedlåtande mot kvinnor. Vi kan alla vara överens om att han pratar mycket, det är själva essensen i hans kampanj, att stampa upp så mycket damm som möjligt.

Men när dammet sedan lägger sig, kommer det att finnas något kvar av den kontroversielle Trump? Hans politik är ganska lam, även om den levereras med hög volym. Protektionism, handelshinder mot Kina, ta hem trupper från utlandet och minska militären. Försvåra för illegala immigranter att ta sig in i landet.

Mycket av det här är klassisk vänsterpolitik. Våra egna sossar försvårade också för invandrare på 1970-talet, och landet isolerades ekonomiskt och finansiellt. Konservativa och socialister går ofta hand i hand – i smyg.

På många sätt liknar Trump den sittande presidenten Obama. Han byggde också sin kampanj på sin utstrålning och munläder, samt sociala medier. När Obama väl fick makten var det som om förändringens vindar plötsligt mojnade, och slutligen blev det helt vindstilla.

Vad vi ska titta på är hur handlingskraftiga kandidaterna är, och hur de beter sig i det privata; kanske får vi där en vägledning hur de kan agera som en blivande president.

Liknande artiklar

  • När faller regeringen?När faller regeringen? Medan utrikesministern försöker göra piruetter i sina försök att friskriva sig från alla skandaler så svamlar statsministern i utländsk media, och menar att senaste tidens övergrepp och sexuella trakasserier inte kan skyllas på migranter, […]
  • Två år i LimboTvå år i Limbo Sverige kommer förmodligen att under de två kommande åren befinna sig i ett politiskt vakuum. Dels har vi en handlingsförlamad regering utan mandat i riksdagen, och dels har vi en opposition som inte vill ta makten då de inser att de inte […]
  • Trump och avlyssningenTrump och avlyssningen Det här är en lång historia, som jag ska försöka göra så kort som möjligt. Trump tidigare har hävdat att han blivit avlyssnad av Obama under valrörelsen. Alla världens medier har skrattat åt honom, och hans galna teorier. DN skrev en […]