Rättslöshet i högskattelandet

Janne Josefsson är en briljant journalist när han får korn på något intressant. Se hans senaste program om s k EU-migranter som kommer till Sverige och livnär sig på tiggeri, slår upp tältläger, kör obesiktigade bilar och skräpar ner etc.

Det är praktiken olagligt att bosatta sig på någon annans mark, eller att skräpa ner. Dessutom får man bara befinna sig tre månader i ett annat EU-land utan arbete och uppehälle.

Men samhället gör inget, lagarna följs ej. Detta irriterar givetvis lokalbefolkningen och det händer emellanåt att folk tar lagen i egna händer.

Janne Josefssons reportage har potential att bli en riktig väckarklocka i den här frågan. Oavsett vad vi tycker om migration i det stora hela, så bör vi inse att det här är ett problem. Läget är tragiskt, hopplöst och svårbemästrat, men antingen gör samhället något, eller så kommer andra krafter att utnyttja situationen.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Arne
Arne
4 years ago

Det jag är mest förvånad över är varför ockupanter måste identifieras, där måste man kunna ändra till att det räcker med kungörelse som sätts upp i området som deklarerar att samtliga på området måste avlägsna sig innan ett visst datum eller bli avhysta med kraft. Sedan har de fram tills avhysningsdatum att inkomma med motargument (t.ex om de har kontrakt som ägaren inte vill kännas vid).