Reinfeldt fumlar med skattekranen

Fredrik Reinfeldt vill sänka skatten med 15 miljarder.

Och det är ett jättebra initiativ, helt klart rätt väg att gå. Inget dåligt förslag alls. Nej, nej, vår statsminister är helt rätt ute den här gången. Inga problem. Men om jag nu ändå ska vara lite kritisk; känner ni till att den totala offentliga budgeten är på 1446 MILJARDER…

Ordspråket ”en piss i Mississippi” har aldrig förut känts mer relevant. Men vi är på rätt väg!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, skatt, skatter, alliansen, moderaterna, regeringen

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ambiguousness
12 years ago

Som sagt, någonstans måste man börja och det här är väl första gången man vågat göra en sänkning utan att göra en höjning i andra änden!?

Time to let Reinfeldt be Reinfeldt!

Marcus
12 years ago

Ambiguousness: vi ska kanske inte ropa hej riktigt än? Det är ju trots allt bara ett ”politkerlöfte” (att skilja från andra löften) än så länge.

I övrigt ett klockrent inlägg Robert.

Nils Lindholm
Nils Lindholm
12 years ago

Japp Alliansen har höjt kostnaderna – intäkterna med runt 200-miljarder sen filmen 1200-miljarder. TROTS sk. skattesänkningar !!! Intäktsökningen kommer inte från förmögenhet. Måste bli arbete då. Men observera också i diskussionen att varenda krona betalas ut, dom försvinner inte i ett ’svart hål’. Att pensioner, sjukvård, skola ingår. I USA så är ju inta alla dessa kostnader inräknade i Statens utgifter utan räknas som privata utgifter genom försäkringsbolag. Människan blir ju inte rikare genom att samma summa betalas till privat bolag i stället för till bolaget Staten i form av sk. skatter. Vem som förvaltar mina sk. försäkringar bryr mej… Read more »

Robert
12 years ago

Nils Lindholm,

”Människan blir ju inte rikare genom att samma summa betalas till privat bolag i stället för till bolaget Staten i form av sk. skatter”.

Jo, hon blir faktiskt rikare. Privata bolag är nästan alltid mer effektiva än statliga, erbjuder högre löner till sina anställda, och bättre på service och kundvård, dessutom anpassar de sig snabbare efter kundernas behov. Konkurrensen bidrar också till en bättre och billigare produkt.