Rika idioter

Stick! din rika idiot, stod att att läsa på framsidan av den franska tidningen Liberation, med anledning att Bernard Arnaud, Frankrikes rikaste man flyttar till Belgien.

Det har givetvis att göra med den nye presidenten Hollands höjning av skatten som framförallt träffar de rika. När landets politiker vanskött statsbudgeten och överskridit landets tillgångar ska givetvis medborgarna betala för kalaset, både fattiga och rika.

Tja, socialister har aldrig gillat de rika och framgångsrika, och de rika och framgångsrika har sällan gillat socialisterna. Au revoir! Det är inte olagligt att flytta.

PS – Undrar hur Frankrike kommer att se ut om några år, om den här trenden håller i sig?

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Socialisterna är så korkade att dom inte förstår att dom inte klarar sig utan andra som dom kan mjölka på skattepengar för att finansiera låtsasjobb, korrupta byråkrater och dom offentliga verksamheternas ofattbara ineffektivitet. Därför tar man sig för pannan när dom säger att dom inte behöver folk med ambitioner.

    Kan vi inte dela europa igen, ett kommunistsocialistiskt helvete och ett välmående väst?

  2. Skattehöjningen är en symbol, socialisterna i Frankrike hatar inte rika för överklassen, dom *är* rika från överklassen, går i samma skolor, käkar på samma restauranger, etc. Det är därför socialisterna i Frankrike inte gör nåt åt dom egentliga problemen i Frankrike: det är djupt orättvist med massor av dyra privilegier och där alla med egen firma skattefuskar så att enbart anställda betalar skatt i praktiken.

    Höjningen är bara ett sätt att se ut som man gör nåt fast man inte gör det. Kanske drabbar den Bernard Arnaud, men inte många fler.