S vill höja skatterna för att säkra jobb och välfärd


Vi vill höja skatterna för att säkra jobb och välfärd, säger Mona Sahlin i dagens DN. Och redan i rubriken börjar resonemanget att hacka betänkligt.

Om politiker vill hindra eller minska en företeelse så brukar de beskatta det valda området. Det är därför vi har höga skatter på t ex bensin, tobak eller alkohol. Anledningen är att produkterna anses skadliga.

Skattepåslaget ökar slutpriset, och folk tvingas att minska sin konsumtion. Det hela blir en plånboksfråga. Vi kan inte röka eller dricka hur mycket som helst eller bila till Danmark varje helg, eftersom de flesta av oss inte har råd. Socialdemokraterna har länge fört en politik som bejakat denna logik.

Vad händer då om man höjer skatten på arbete?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, Mona Sahlin, Socialdemokraterna, skatt, skatter


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nils Dacke
11 years ago

Mycket logiskt resonerat Robert och självklart så blir det mindre arbete om man beskattar arbetet för hårt.

Alternativet blir svartjobb som vi kan se i tex områden som bygg där staten länge subventionerat byggande med följd kostnadspiral uppåt inklusive löner som är cirka 10.000 mer per månad för en snickare än för en gymnasielärare.

Robert
11 years ago

Och nästa reoriska fråga som följer är givetvis:

-Varifrån kommer pengarna till välfärden?

Danne Nordling
11 years ago

Socialdemokraterna ger sken av att underskottet motiverar skattehöjningar. Men underskottet är en följd av krisen. Höjningarna av ett antal ”avundskatter” räcker inte långt. Syftet är att skada ”de rika”. Se vidare min blogg.
/DNg

Robert
11 years ago

D Nordling,
De försöker vinna valet genom klasskampsretorik, och de har de ju lyckats med förr om åren; frågan är om det går hem idag?