Sahlin pratar om klasskamp och vurmar för ”pigjobb”.


I SVT:s Agenda fick vi några smakprov på Mona Sahlins politiska preferenser, från att ha varit en grubblande tonåring med fokus på vietnamkriget, till en mogen dam som accepterar de s k ”pigjobben”, fast under annat namn.

Hon pratar fortfarande om klasskamp, och vill gärna inkludera kvinnor och homosexuella i densamma. Vid ett tillfälle ger hon alla borgerliga väljare en rejäl känga, då vi anses ha röstat för skattesänkningar som blott berikar de redan förmögna.

Att få tillgång till sina pengar – oavsett inkomst – anses inte vara särskilt intressant. I motsats till Sahlin tror jag att pengar ökar den enskildes frihet, oavsett om vi använder dem till pensionssparande, en efterlängtad sommarstuga eller mat för dagen.

Hon blandar och ger, vurmar för klasskampen, och accepterar i nästa andetag pigjobben – fast under annat namn, ”de nya jobben”. En sak är säker, det har inte blivit lättare att vara sosse, särskilt inte när Sahlin ska förvandla betongkollossen till ”folkpartiet light”. Vore det inte bättre med lite ärlighet? Släng marxistiska slagord som ”klasskamp” på ideologiernas skräphög. Du lurar ingen längre, inte ens dina egna eventuella väljare.

Pingat på intressant.se. Andra bloggar om: samhälle, politik, Mona Sahlin, socialdemokraterna, pigjobb, klasskamp


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mika
Mika
13 years ago

Det kommer att bli tufft för Sahlin, både inom partiet (där man fortfarande verkar älska den gamla, tröttsamma retoriken) och utanför (svårt att se hennes ”appeal”). Jag förutspår att det kommer att gå som det gjort i Danmark, dvs sossarna tappar ca 10 % av sin väljarskara. Tyvärr går flertalet av dessa till främlingsfientligt parti.

Rasmus Kaj
13 years ago

Mika har nog rätt i mycket, men många av de väljare sossarna tappar är sådana som gärna vill se världen i ”vänster” och ”höger”, och då tycker att (s) har gått för långt åt höger. Eftersom de nog uppfattar sd med flera som ännu mer höger (de brukar ju kallas högerextrema), så går de kanske åt andra hållet, dvs till vp eller kanske till och med kpml(r) … För min del skulle jag gärna se en borgerlig majoritet med opposition av kanske 27% s och 17% vp efter nästa val … (För egen del tycker jag betäckningarna ”höger” och ”vänster”… Read more »

Robert
13 years ago

Ja, det ekar spöklikt tomt hos sossarna; det enda vi vet är att de är EMOT borgarnas alla idéer. Undrar hur de ska tackla att äldrevården alldeles nyligen tilldelades en extra miljard? Verkar som att alliansen slår sossarna på hemmaplan 😉 Svensk politik rymmer en hel del humor just nu.

Annars håller jag med Mika, det finns massor av sossar med obskyra åsikter – ibland undrar man varför de röstar på s. De bokstavstrogna bor i storstäderna, de utövar solidaritet genom att köpa ekologiska ägg och betala skatt. De kommer inte att rösta på v, tror jag, snarare mp.

Björn
13 years ago

Jag är (nästan) fullt och fast övertygad om att Mona Sahlin kommer att bli S svar på Maria Leissner och Lennart Daleus, fast utan omvälvningarna som de satte igång.

Hon kommer att bli en kortvarig partiledare som byts ut antingen till nästa val, eller strax efter.