Sexköp borde ge 1 års fängelse…


Claes Borgström är kvinnornas bäste vän, han kräver ett års fängelse för den som köper sex, istället för böter som idag. Nåja, alla som säljer sex är ju i och för sig inte kvinnor, och alla som köper är ju inte heller män.

Ska vi döma 55-åriga ”Viveka” till ett års fängelse för att hon plockat upp en svart man utmed promenaden vid Kungsholmsstrand? Företeelsen är inte ovanlig, även om många inte gärna vill betrakta prostitution ur denna synvinkel.

Ur ett juridiskt perspektiv undrar jag varför sexköp ska betraktas som allvarligt, det handlar ju inte om våldtäkt eller misshandel? Även om våld och övergrepp kan finnas i kulisserna, men det är ju andra brott, det finns andra lagar som reglerar misshandel, människohandel etc. Straffen för dessa brott är hårda, och kan givetvis resultera i fängelse.

Om två personer kommer överens om att ha sex, och den ene betalar eller ger en gåva – och det inte förekommer misshandel etc – vad har personerna egentligen gjort sig skyldiga till? Sexköp är sexköp, inget annat. Våldtäkt, misshandel, barnarov är andra brott.

Det är med andra ord förbjudet att ha sex, även om bägge parterna är överens – under vissa förutsättningar.

Staten har förbjudit sex.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, prostitution, sexköp, sexköpslagen


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joakim
Joakim
12 years ago

Håller med dig helt. Och så kallade sugardadys bör ju hamna under samma lag med andra ord. Sex mot saker/penga etc… var går gränsen och vem bestämmer den? Det hela är ännu ett sorgligt utspel av sossarna. Dom säger mycket men har inget att säga.

Mickey J Barczyk
12 years ago

Skitbra sammanfattat, håller med. De flesta läste jag i en (gammal) rapport, är emot att prostitution ska vara en kriminell handling, både när det gäller köp och försäljning.

Men vi är ganska få som köper sex i Sverige, bara 14% av befolkningen visar statistik från 1996.

Robert
12 years ago

Mickey,
Ja, prostitution och även vänsterprassel är tabu i Sverige. I många andra länder – som på pappret har högre moralisk svansföring – är det mycket vanligare.

Ju mer vi funderar över saken desto klarare blir det att sexköpsförbudet inte bottnar i ”könsmaktsordning” eller kristallklar juridik utan i äckel, skuld och moraliska tabun.

Morfar Lasse
Morfar Lasse
12 years ago

Det är ganska fantatiskt vad politiker kan få till det.
Först tillåter man sexförsäljning! Enligt ”skrönan” världens äldsta yrke.
För att i ett ”andra andetag” förbjuda inköp och nyttjandet!?! Och nu ska man höja straffet?!?

Sedan finner vi dem själva bland de flitiga kunderna. Vilka vid ett par dokumenterade fall finansierat köpen med ”offentliga medel”

ozjeppe
12 years ago

Jag köpte sex ett 20-tal ggr under mina år i Australien, och har därmed inte begått ett enda fel. Varför? Jo, först för att det är lagligt där. För det andra, så gick jag via etablerade eskortservices och behandlade de kvinnorna lika sjysst, tacksamt och respektfullt som inom vilken annan tjänstesektor som helst.

Det är patetiskt hur detta ickebrott ses i Sverige när det INTE handlar om ren trafficking och tvångsverksamhet…

SixDays
SixDays
12 years ago

Debatten om sexköp är snart mättad (för stunden) likaså våldtäkt.

Nästa steg kommer att vara ”stackars lilla veronica 34 år som frivilligt låter sig bli piskad och ’hunsad’ av ett svin till man”, eller ”stackars lilla Sofia 14 år som idkar analsex med sin pojkvän som är MYCKET äldre, hela 15 år och därför är pedofil…”

Kan inte nån bara bomba oss?

Gamlingen
Gamlingen
11 years ago

Jag anser att det skulle vara fritt fram att köpa sex i Sverige. Jag förstår inte skillnaden i att det är lagligt att sälja men förbjudet att köpa. Kanske en del av förklaringen ligger i att man med vilseförande statistik vill få oss svenskar att tro på något som inte är sant. Det är sant att det finns hallickar och det gillar jag inte alls. Det är sant att det finns kvinnor som tvingas ut för att sälja sin kropp och det ställer jag absolut inte upp på. Det är sant att många unga tjejer tvingas hit i så kallad… Read more »