Sjukskötaren som larmade

Underskötaren Peter Magnusson, vid Södertälje sjukhus, larmade i januari om rasistisk jargong och sämre behandling av patienter med utländsk härkomst. Sedan dess har han kallats till upprepade trepartssamtal av arbetsgivaren, blivit arbetsbefriad, och anklagad för att fara med osanning. Dessutom har ledningen mer eller mindre krävt att han aldrig mer ska vända sig till media. Samtidigt som de erkänner att det finns attitydproblem bland personalen på den berörda avdelningen.

Om vi utgår att Magnusson talar sanning – vi har ingen anledning att misstro honom – hur kommer det sig att han blir behandlad på detta aparta sätt? Det är väl inte han som är problemet? Utan hans arbetskamrater som inte kan hålla tungan i styr. Att försöka hindra honom från att tala med journalister är dessutom ett brott mot meddelarfriheten.

Att arbeta i vården ÄR både psykiskt och fysiskt påfrestande, och man bör nog lämna aggressionerna hemma – oavsett om vi vill skylla världseländet på direktörerna, kommunisterna, invandrarna eller cylonerna. Personalen måste hjälpa alla så likvärdigt som möjligt, det ingår liksom i arbetsbeskrivningen.

Magnusson är anställd av landstinget, i ett system som åtminstone i teorin ska bygga på folkstyre – av folket, för folket. Istället får han löpa gatlopp för att ledningen är kissnödig och inte vet hur de ska hantera hans kritik. En typ utav kritik som förmodligen är jättesvår att ta, men som är absolut nödvändig för att upprätthålla ett fritt samhälle, och dessutom visar på stort civilkurage hos en enskild individ.

Jag har själv upplevt att arbetskamrater kränker och behandlar andra illa, tyvärr tillhörde jag inte skaran som vågade eller orkade höja rösten. Genom min tystnad kunde snacket fortgå, genom min tystnad upplevdes jargongen kanske som något normalt. Det är ett rent systemfel att jaga människor som vågar peka på felaktigheter och orättvisor. Särskilt i en offentlig driven och finansierad verksamhet.

Det finns en slags kultur bland både politiker och offentliganställda chefer att de står över sina egna lagar och förordningar. Detta är givetvis fel; sanningen är att de alltid har ögonen på sig, ty det är dina och mina pengar de spenderar. Och gör de fel och begår allvarliga misstag så ska de bort, snabbare än en kamel blinkar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, vård, vården, rasism, civilkurage,

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sture
Sture
11 years ago

Om vi utgår att Magnusson talar sanning så har vi väl fortfarande yttrandefrihet i det här landet? Att blåsa i visselpipan för att någon har uttryckt politiskt inkorrekta åsikter är lite väl 1984. Om man dessutom tror att man ska bli befordrad så har man kanske inte riktigt alla hästar i stallet.

Oscar
Oscar
11 years ago

Om sjukhusledningen agerar så här är det väl antagligen han som kommer med osanningar, det är antagligen hans ord mot alla andras. Det är ju inte helt ovanligt med folk som vill ha lite uppmärksamhet.

Den här fånen har gråtit ut i alla större tidningar snart, så han verkar snarare vara en uppmärksamhetskåt pajas.

Erik Blatte
Erik Blatte
11 years ago

Sluta se svennarna som som snälla kompisar.

Vägra torka svennarnas skit i en vecka, gå därefter in till chefen och be om löneförhöjning.

Om vi alla organiserar oss med diciplin så är dom tvungna att respektera våra krav.

Sluta ta emot skit nu!

Robert
11 years ago

Sture,
Tyck vad du vill hemma. På din arbetsplats ska du vara professionell. Dessutom handlar det knappast om ”politiskt inkorrekta” åsikter, utan om skitsnack.

Oscar,
Nej, sjukhusledningen medger att det finns problem på avdelningen.

Sture
Sture
11 years ago

Robert: Nu gällde ju inte ”larmet” (skvallret är ett mer passande ord) bristande professionalitet utan ”felaktiga” åsikter yttrade i fikarum och liknande. Det är svårt att föreställa sig någon annan åsikt som hade lett till samma publicitet.

Sedan ska det inte uteslutas att ”rasistlarmet” har andra motiv än någon sorts omtanke om de hypotetiskt drabbade patienterna. Han påstår att det har pågått i flera år men det var först nyligen han ansåg det vara ett problem. Det får en att undra vad mer som har hänt nyligen mellan honom och de kollegor han plötsligt stämplar som rasister.

Robert
11 years ago

Sture,
Nej, Magnusson menar att personalen ger sämre vård åt invandrare.

Skitsnacket var av typen: ”Man borde släppa en bomb på syrianska stadion”. Inte så politiskt, utan bara enfaldigt. Hör knappast hemma på en intensivvårdsavdelning i ett sjukhus. Skulle du tycka att det var ok om utländska skötare snackade skit om svenskar? Knappast. Samma regler bör gälla alla.

peterA
11 years ago

Det är alldeles för ofta så att det är budbäraren som skjuts oavsett hur viktigt budskapet är. För att rädda sitt eget skinn tar människor med makt i för att tysta kritiken, och ju mindre guld i hjärtat de har, och ju högre upp de sitter, desto större fall och kraftigare åtgärder. Tyvärr.

Vi måste börja med att skapa trygghet och öppenhet, och sedan en medvetenhet om sig själv sin omvärld. Därefter kan vi prata förbättringar och utveckling.

Liten småsmula svårt bara 😉

Patrik
Patrik
11 years ago

Oavsett om det är svenskar eller utlänningar som jobbar inom vården,så ska man inte tolerera att någon av sidorna kommer med några rasistiska uttalande om både patienter,och deras anhöriga och medarbetare,samt cheferna,som har antingen utländsk bakgrund eller svensk bakgrund.Och ledningen på Södertälje lasarett borde skämmas för att man inte tog undersköterskan Peter Anderssons larm på fullt allvar,men nu så hoppas jag på att lasarettsledninge,har infört ändrade rutiner så att rasistfasoner aldrig mer förekommer på lasarett,som borde vara skyddade och fredade zoner från såna kränkande behandlingar.Och att de antingen ger Peter Andersson tillbaka sin anställning,eller ger honom ett skadestånd för ogrundad… Read more »