Skippa golfrundan

Carl Bildt (om någon minns honom) menar i en SVT-intervju att Trump borde skippa golfrundan och komma till Sverige själv, för att bilda sig en uppfattning om migrationsproblematiken.

Detta är ett ganska lustigt uttalande på flera olika sätt. Dels försöker ju Bildt som så många andra tona ner problemen och göra sig lite lustig över Trump. Ungefär som om Trump vore en jobbig granne som man kan snacka lite skit om i tid och otid. Som om Trump inte vore USA:s president. Det kanske kan vara lite svårt för Bildt att ta in, men nu är faktiskt Trump president. Han vann valet i höstas. Det sitter en ny kille i ovala rummet.

Och en annan sak. Skippa golfrundan…? Var det inte Obama som spelade golf? Vad jag vet och läst i de flesta andra tidningar så beskrivs Trump närmast som en arbetsnarkoman, som stiger upp tidigt och lägger sig sent och jobbar hela tiden. Samt att han också till skillnad från företrädaren har en öppnare policy om vem och vilka som får komma in i ovala rummet.

Att ens insinuera att Trump latar sig och spelar golf tyder inte bara på att man inte har någon koll, utan också på att man är helt borta från matchen.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fred
Fred
3 years ago

Man kan fråga sig vad ett sådant besök skulle ge. Trump och Bildt kommer knappast att spatsera genom problemområdena ensamma. Jag är säker på att både Tredje Riket och Sovjetunionen verkade som trevliga ställen för högt uppsatta dignitärer på besök.

Herbert Kristen
Herbert Kristen
3 years ago

Calle Bildt har alltid fånat sig med att han inte kan något om idrott. Vilket han alltså inte kan. Nu har han gjort ett präktigt självmål med sin golfreferens. Varenda läsare av Calles inlaga därborta i Amerikat har säkert gjort samma reflektion som du. Och, förresten, de spelar alla golf och har ett både sunt och kunnigt idrottsintresse. Det ingår så att säga i den amerikanska allmänbildningen. Frågor på det, Calle?

Martin
Martin
3 years ago

Med tanke på att han har 4 i handikap så lägger han nog lite tid på golf också…
http://www.svenskgolf.se/artiklar/artiklar/20160105/onald-trump-fuskar-nar-han-spelar-golf/

Kgb35
Kgb35
3 years ago

Han är väl ganska säker på att det snart blir byte av president så han kan kosta på sig att vara spydig.