Skype har 405 miljoner användare


Den nya tekniken firar triumfer, intenetkommunikationstjänsten Skype har numera 405 miljoner användare. Hur många har gamla, goda, trygga Telia? Någon miljon?

Hur lång tid kommer det att ta innan vi erkänner de nya företagen? För tyvärr är det fortfarande så att många ler lite överseende när man pratar om Skype, Spotify, Youtube, Wikipedia, Facebook och även Google.

Det nya är mest lek, skoj och inte så seriöst. De gamla telebolagen, tidningarna och medierna anses fortfarande utgöra ryggraden i världens kommunikationsnätverk. Internet är mest spel, porr och strunt.

Trots att vi alla egentligen vet att det inte längre är så.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, kommunikation, internet


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rasmus Kaj
Rasmus Kaj
11 years ago

Jo, den nya storföretagen är stora. Men den nya verkligheten är ännu större! Hur många användare har skype? Hyffsat många. Hur många avnändare har xmpp (konkurerande, men öppet, protokoll, känt under diverse varumärken från jabber till google talk)? Säkert åtmindstone en magnitud fler!

(Sen är ju frågan hur skype räknar för att komma upp till 405 miljoner också, jag misstänker att de räknar mig tre gånger, eftersom jag jag glömt lösenordet och skaffat nytt konto. Sen använder jag ändå inte tjänsten längre. Men även om man räknar äkta aktiva användare så har de säkert avsevärt fler än telia).

Robert
11 years ago

R Kaj,
Sanningen finns någonstans däremellan; hur många gamla tanter har Telia, som ringer två ggr i månaden?

Vad jag menar är att ”det nya” växer så det knakar. Och vi hänger knappt med.

Nils Lindholm
Nils Lindholm
11 years ago

Om telia har 1-miljon så har dom drygt 10%
406-miljoner på hela världen!

clip
”Jorden har 6,750 miljarder invånare, konstaterar FN-organet UNFPA i sin rapport State of World Population 2008. 2050 har befolkningen stigit till 9,2”

Telia har srörre andel.

Nils Dacke
11 years ago

Det som skiljer är att Telia har en mjölkko i form av det gamla kopparnätet där dom på landet investerar noll kronor men håvar in desto mer.