Slavmarknad i det befriade Libyen

Sverige skickade ett antal stridsflygplan, och var med och befriade Libyen 2011 i en FN-ledd koalition. Det var i samband med den s.k arabiska våren, där folket i arabländerna protesterade och gjorde uppror mot sina diktatoriska härskare. USA:s dåvarande utrikesminister Hillary Clinton var en av de drivande krafterna bakom aktionen. Vad som hände sedan vet vi. Efter att diktatorn Moammar Khadaffi avsattes så kollapsade Libyen till klanvälde och misär. Och idag säljs svarta människor på slavmarknader för 400 $.

Vi ser inte så mycket av det här i nyheterna, dels är det skamligt för Obama, Clinton, den amerikanska vänstern och länderna som stod bakom befrielsen. Och dels handlar det om färgade som säljer färgade slavar, det skapar inte lika bra nyheter som om vita skulle sälja svarta. Det låter kanske lite cyniskt att uttrycka sig såhär, men förmodligen är analysen inte helt fel. Slaveri strax utanför EU:s gränser är idag en realitet, och få pratar om det.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erik Svensson
2 years ago

”Och få pratar om det.”

Kan det möjligen bero på att media är så monopoliserat av Bonnier, Schibstedt och staten; och att de bakomliggande intressena bara r intresserade av att smutskasta den vite heterosexuelle medelålders mannen? Att berätta om att svarta förslavar svarta går liksom inte ihop med den agendan eftersom de svarta bara får skildras som goda och offer för vitas makt.