Småtjyvar norpar bidrag för 20 MILJARDER!

Delegationen för felaktiga utbetalningar hävdar i en undersökning att ca 20 miljarder kr i bidrag årligen betalas ut felaktigt. Ibland handlar det om rent fusk och ibland okunskap hos bidragstagarna.

Notera att en miljard räcker för att anställa 1950 lärare i grundskolan.

Många av oss har misstänkt att trygghetssystemen fungerar illa. Jag har alltid undrat över hur det kommer sig att Sverige, som är ett ganska rikt land, betalar ut ca 520 miljarder (!) i bidrag och ersättningar årligen. Det motsvarar ca 18% av BNP.

Av dessa pengar går 183 miljarder till ålderspension, kvar blir ca 337 miljarder. Denna summa skulle räcka för att anställa över 650 000 lärare i grundskolan – inte för att det behövs så många – men som ett exempel betraktat.

Det handlar om enormt mycket pengar, som uppenbarligen behövs för att bekämpa fattigdom, misär och jämna ut inkomstklyftorna. Detta är i alla fall vad som förmedlas till oss medborgare. Förmodligen skulle landet kollapsa om vi inte hade detta sinnrika sociala maskineri.

Vi noterar slutligen att av de 337 miljarderna går endast 7,3 miljarder till socialbidrag, dvs till de fattiga, utstötta, och behövande…


Intressant? Andra bloggar om: , , , , , ,

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Är det inte mer intressant att notera att dessa 520 miljarder hade gett var och en av nio miljoner svenskar 58.000 om året? Räkna från de nio miljonerna alla som inte behöver stöd så kommer man nog strax upp i en god årslön på dryga 100.000.

    Räcker inte det kanske man kan satsa lite på att sätta dit skattefuskare, då satan kan vi snacka om anmärkningsvärda siffror.

  2. Jag håller med Jonatan helt och hållet!
    MER PENGAR ÅT FOLKET! och det dära med att använda pengarna till resurser att sätta dit skattefuskare så håller jag också med, MEN VAFAH ELLY IDII YIINA YIINA YIIINA!

    //PEACE OUT LÄGÄS!!