Snart dags för meme-förbud?

Snart dags för meme-förbud? 1Den populära NPC-memen anses vara avhumaniserande av vänstern i USA. NPC är en s.k non-playable character i dataspel, dvs en icke spelbar person. Karaktärer som ofta säger eller gör en förutbestämd begränsad handling i spelet. Här avses vänsterdebattörers bristande förmåga att debattera, de rapar upp samma sak hela tiden, utan att lyssna på sina meningsmotståndare.

Det är intressant att folk reagerar så starkt på dylika skämt som florerar på nätet, det finns ju en hel del därute. Under den förra amerikanska valrörelsen var det grodan Pepe som spreds som en löpeld, och som till och med lyckades stressa upp Hillary Clinton. Och nu är det NPC.

Samtidigt som vänstern öppet kallar Trump för orange Hitler, rasist och vit-makt-förespråkare – så retar de upp sig på små gråa gubbar som postas på Twitter. Man börjar nästan bli lite orolig om någon spetsat deras sojamjölk med något?

Snart kommer det väl krav på meme-förbud, eller åtminstone regleringar?

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristian
Kristian
1 year ago

Förstår inte varför det skulle vara mer förolämpande än att kalla folk ”får” eller liknande.
”Förprogrammerad” är ju en perfekt beskrivning. Vill minnas att Peterson använde uttrycket ”ideologically possessed.”

(Twitter hade i varje fall något slags ursäkt när de stängde av en massa konton, eftersom vissa spridit felaktig information om ett pågående val.
Däremot är det väl ingen som på allvar tror att det var ett verkligt försök att påverka valet.)