Städer i brand

Städer i brand 1Det är totalt förkastligt att en polisman trycker sitt knä mot en misstänkt persons hals tills denne dör. Oavsett om den misstänkte är svart eller vit. Dylikt beteende underminerar statsmaktens förtroende och dess nyttjande av våldsmonopolet.

Om vi medborgare börjar misstänka polisen, och inte tror att de kan skydda oss och skipa rättvisa, då kanske vi själva måste ta lagen i egna händer och beväpna oss? Detta är den yttersta konsekvensen av gravt statligt maktmissbruk – revolution.

Det är vad som händer just nu. Svarta människor i upplopp runt om i USA, man slår sönder skyltfönster, sätter bilar och fastigheter i brand osv. Som en reaktion mot polisbrutalitet, mord och förnedring.

Att polisen i fråga åtalas för mord verkar inte mildra upploppen. Trots att åtalet visar att rättvisan och statsmaktens åtaganden fungerar.

Upploppen lever sitt eget liv, påhejade av diverse människorättsorganisationer med tydlig vänsteragenda. Det är ju historiskt sett de röda som vill skapa oreda och revolution, och ur detta vill de sen skapa ett nytt samhälle. Och de följer sin manual, med förhoppningen om att någon gång lyckas i sitt uppsåt. Även om de tidigare marxistiska experimenten visat sig vara 100% misslyckade så fortsätter det socialistiska äventyret. Det är som en drog, och kampen för rättvisa trampar gärna ner rättvisan själv för att nå sina mål. För dessa människor är våldsamma poliser en välsignelse, något som kan användas för att skapa kaos och omvälvning.

Elefanten i rummet som få vågar prata om är de svartas stora överrepresentation vad gäller brottslighet i USA. En polisman som ställs inför en misstänkt svart brottsling, han vet av statistisk erfarenhet att riskerna är större, än om han ställs inför en vit. Givetvis kommer polismannen att göra en riskbedömning, och de flesta är medvetna om detta. Kanske väljer han att vara trevligare mot vita, mer förlåtande, men däremot visa större misstänksamhet mot svarta. Oavsett vilken färg polismannen själv har på huden. Även en svart polis vet att riskerna är större om han har att göra med svarta än vita. Detta visar statistiken med stor tydlighet. Och de svartas kravaller kommer inte att jämna ut statistiken, då även detta handlar om brottslighet, grov skadegörelse, stölder, våld osv. Frågan är hur förlåtande majoritetssamhället bör vara? Vi kan absolut inte acceptera våldsamma poliser, men vi kan inte heller acceptera kravaller, upplopp och grov skadegörelse.

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 • Ondskans hantlangare 2Ondskans hantlangare
  Kultur- och utbildningsväsendet har länge befolkats av vänstermänniskor, som tagit på sig rollen ...
 • Politikens gränser, och dårarna i båten 3Politikens gränser, och dårarna i båten
  Hur kan ett litet enväldigt furstendöme som Liechtenstein vara friare och framgångsrikare än fina ...
 • Två liberaler 4Två liberaler
  Länge har frihetligt sinnade personer kämpat med begreppet liberalism. Ett ord vars betydelse ...
 • Storföretag kräver censur 5Storföretag kräver censur
  Ett antal stora företag med Unilever och Coca Cola i spetsen kräver censur av sociala medier som ...
 • Det asociala slukhålet 6Det asociala slukhålet
  Jag satt och bläddrade i Instagram igår. Det flödade förbi en massa bilder, en tallrik med röda ...