Svarta poolbyggen utanför Athen

Det valsar runt ett fyra år gammal Aftonbladet-artikel på Facebook om de lata grekerna som bygger svarta pooler i villakvarteren utanför Athen. Aftonbladet tycker att det är höjden av korruption och skattefusk, åtminstone när det gäller greker.

För här i Svedala gäller andra regler. Hår FÅR man bygga svart.

En stor del av landets altaner, verandor, tillbyggnader, utbyggnader, badrum, duschrum och basturum är ju svartbyggen. Det är polacker och ukrainare som bygger så det knakar i de svenska villaområdena.

Kanske åker de till Athen sedan och bygger pooler, vem vet? Och vem bryr sig.

Folk vill gärna smutskasta de enskilda grekiska medborgarna som korrupta skattefuskare. Att det är landets politiker och EU-politikerna som tillsammans byggt den grekiska statsskulden, det fattar man inte. Det är ju inte en personlig skuld som Kostas och Stavroulla dragit på sig precis. Det är komplicerat det där med skulder hit och dit.

Svensson är sur på Kostas. Till den milda grad att han plockar fram flera år gammal artikel och postar den på Facebook. Där fick de jävla grekerna…

Vad trött man blir. Jag säger då det, hellre en svartbyggd pool i Glyfada än en svartbyggd veranda i Farsta.

 

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Jag antar att du tycker att det omfattande svartbyggandet är OK i Sverige? Men reagerar på något så märkligt som poolskatt i Grekland. Det var just dessa dubbla måttstockar jag ville påvisa.