Svensk science fiction roman, Gradalis

Svensk science fiction roman, GradalisJag har äntligen publicerat min bok, efter åratal av ändringar och tvekan. Något så ovanligt som svensk science fiction, filosofisk rymdopera och arkeo-futuristisk skröna. Äventyret börjar här, läs ett smakprov från första kapitlet!

Köp boken på svenska Amazon.

Mitt ödmjuka bidrag bör framför allt ses som ett tack och en hyllning till alla science fiction-författare som jag läste som tonåring: Robert A. Heinlein, Isaac Asimov, Frank Herbert, Philip K. Dick, Arthur C. Clarke. Och andra skapare som: Pierre Christin & Jean-Claude Mézières, George Lucas, Ridley Scott, Stanley Kubrick och många många fler.

Det var under en tid då framtiden var ljusare och allt ansågs möjligt. Jag saknar den optimismen inför morgondagen som ofta beskrev en värld som inte blev verklighet, åtminstone gick det inte så fort som många av oss trodde. 

Historien tar sin början i en avlägsen framtid där människan koloniserat stjärnorna och byggt sig ett praktfullt välde, men något gick fel, och istället för fortsatta framgångar så påbörjas en långsam process av nedgång och fall. Omärklig för de flesta, utom för vår hjälte Pelasgio och hans kumpaner, som samlar på artefakter från fornstora dagar. Dessa skärvor och fragment införskaffas inte alltid på laglig väg, ganska sällan om man ska vara ärlig. Allt medan de politiska stridigheterna slutligen söndrar Fredsväldet och risken för krig blir alltmer uppenbar. Våra vänner blir givetvis inblandade i de stora omvälvande skeendena, och ger sig slutligen iväg i det outforskade natthavet för att uppsöka det mystiska Gradalis.

Boken finns både som pocket och ebok (epub & kindle). Nyskriven svensk science fiction, som förhoppningsvis får en uppföljare inom snar framtid.

Få nya artiklar direkt i mailen!