Svininfluensan var ingen pandemi

Jag åkte själv på svininfluensan i vintras, hade ca 38 graders feber i en vecka, samt att jag därefter fick lunginflammation. Det låter värre än vad det var. Lite antibiotika löste mina problem. Ofta handlar det om att besöka läkaren i tid, istället för att sitta och vänta ut sjukdomen.

Jag vaccinerade mig inte, jag hann inte innan jag blev sjuk, men hade nog inte gjort det ändå. Och nu i efterhand så visade sig att jag hade rätt. Svininfluensan (H1N1-viruset) var ingen pandemi. WHO har numera graderat ner det till en vanlig influensa. Svininfluensan är över.

Det var tillika FN-organet WHO som skapade panik runt om i hela världen genom att felaktigt klassa svininfluensan som en ytterst farlig och smittsam sjukdom. Miljarder skattekronor har slösats på felaktig och onödig vaccinering. Pengar som givetvis kunde ha använts till annat. Eller som kunde få ha varit kvar hos sina respektive ägare. Skattepengar är ju trots allt medborgarnas pengar, även om många politiker gärna glömmer det.

WHO har skadat sitt förtroende rejält. De kommer att krävas stora insatser för att vinna det tillbaka. Precis som IPCC, den internationella klimatpanelen, också under FN-flagg. Sedan höstens Climate Gate tvivlar man på om det överhuvudtaget funnits en någon global uppvärmning att tala om. Nu reser sig många klimatforskare och påtalar fler och fler misstag i IPCC: rapportering av klimatdata.

Att vilja väl är inte alltid att göra väl. Eller finns det några som tjänar på massvaccinering och miljöskatter?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om intressant, FN, WHO, svininfluensan, pandemi, H1N1, IPCC, miljö, global uppvärmning, växthuseffekten

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Staffan
Staffan
10 years ago

Om man vill vara konspirationsteoretiskt lagd (och det är ju alltid roligt)…

Vaccinet mot H1N1 tillverkas av Glaxo Smith Kline, som nog har tjänat en hacka på det hela. GSKs styrelse inkluderar bland annat en James Murdoch, son till Rupert Murdoch som äger News Corp och därigenom bl a Fox News. Där sitter även en Sir Roy Anderson, som även sitter i något som heter Scientific Advisory Group for Emergencies, en rådgivande grupp till Storbritanniens regering – och givetvis så rekommenderade SAGE att Storbritannien skulle köpa in Tamiflu till alla och envar.

Mållgan
Mållgan
10 years ago

Ja rubriken är ju endast Inger Attestams egna högst personliga tolkning och hon är i alla fall inte virolog.

Robert
10 years ago

Mållgan,
Nej, det är WHO som har bedömt influensan.

Peder
Peder
10 years ago

Jag tog inget vaccin även fast ett större flertalet gjorde det på jobbet, utav oss som inte tog något blev ingen sjuk, däremot ett flertalet av de som tog vaccinet blev sjuk några dagar i mild influensa liknande symptomer.

Så sätt i backspegeln gjorde man helt rätt.

Robert
10 years ago

Peder,

Flera bekanta vaccinerade sina barn, de blev sjuka i flera dagar. Ingen större vinst där.