Uncle Sam har pantsatt sin hatt

Det talas alltmer om USA:s enorma budgetunderskott, skulden ökar tydligen med omkring 70 miljoner kr i minuten. Nästa president, vem det nu blir, kommer att behöva dra åt svångremmen ordentligt annars blir det amerikanska folket skuldsatt för all framtid.

Ja, det här kan man läsa i tidningar och bloggar. Det är kört för det stora landet i väster.

Samtidigt får vi ju inte glömma att en skuld är blott en skuld om den kan betalas tillbaka. Om pengarna inte finns, eller om avsikten att betala tillbaka inte finns, så är skulden i det stora hela meningslös.

Vi får inte heller glömma at USA har världens största militärmakt. Landet har inte mindre än 11 hangarfartyg till sitt förfogande, varifrån man kan starta mindre krig och tillintetgöra hela länder på andra sidan jordklotet. På andra plats kommer Italien som har två hangarfartyg. Ryssland har ett.

Vem ska skicka kronofogden till USA för att kräva att pengarna betalas tillbaka?

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Washington kan troligtvis bevara sin ställning något så när så länge som greenbacken utgör grundbulten i världshandeln. Den dag som majoriteten utav olje- och annan handel regleras i någon annan valuta än greenbacken, då …..

  2. Svårt ämne. Alexanderriket sopades bort på några årtionden, medan Romarriket var ett imperium (i olika former) från ca 100 f Kr till 1000 e Kr. USA har ju skapat sig en enorm maktbas på kort tid, och det finns inga större inre stridigheter. Min gissning är att deras dominans fortsätter många år till, med eller utan dollarn.