Ur led är politiken

Eller är det möjligen jag som är ur led? De flesta av oss är bekanta med den politiska kompassen, och här kan ni se var några av de kändaste politikerna i USA hamnar. Själv står jag långt utanför, långt bort. Blir förvånad över att t o m Ron Paul är så avlägsen.

Att smussla med auktoritära idéer är tydligen dagens politiska trend, oavsett var man står på höger-vänsterskalan. Våra egna svenska politiker skulle förmodligen också hamna i klungan däruppe strax till vänster om de blå.

Uppdatering 080603.
Nedan följer en analys av EU-ländernas regeringar 2008. Sverige hamnar nästan i mitten, strax under den ”höger-auktoritära” fyrkanten.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Vore onekligen intressant att ha officiella svar från svenska politiker. I min bekantskapskrets är det 40 pers som gjort testet (inkl mig själv). Ingen hamnade över mittstrecket, de flesta en bra bit under. Då är visserligen 3 av 4 centerpartister, men några folkpartister, en sosse, några pluggkompisar och ett par utländska vänner har också lyckats hamna på samma sida som mig…

  2. 3 av 4 centerpartister, som jag skrev ovan. Dock nästan (med ett fåtal undantag) uteslutande CUF:are som är lokalt aktiva, så chansen att påverka kanske inte är enorm, på kort sikt i varje fall. I andra dimensionen väl spridda från längst till höger till någonstans en bit från vänsterkanten.