Ur led är politiken

Eller är det möjligen jag som är ur led? De flesta av oss är bekanta med den politiska kompassen, och här kan ni se var några av de kändaste politikerna i USA hamnar. Själv står jag långt utanför, långt bort. Blir förvånad över att t o m Ron Paul är så avlägsen.

Att smussla med auktoritära idéer är tydligen dagens politiska trend, oavsett var man står på höger-vänsterskalan. Våra egna svenska politiker skulle förmodligen också hamna i klungan däruppe strax till vänster om de blå.

Uppdatering 080603.
Nedan följer en analys av EU-ländernas regeringar 2008. Sverige hamnar nästan i mitten, strax under den ”höger-auktoritära” fyrkanten.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, politisk kompass, USA, ideologi

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lennart Regebro
Lennart Regebro
12 years ago

Det är amerikansk politik vi talar om här. Den är konstig.

Robert
12 years ago

Regebro,
Visst, men jag tror att Reinfeldt & Co hamnar strax intill Obama och Clinton. Sossarna hamnar mer åt vänster, men knappast längre ner.

Magnus Persson
12 years ago

Vore onekligen intressant att ha officiella svar från svenska politiker. I min bekantskapskrets är det 40 pers som gjort testet (inkl mig själv). Ingen hamnade över mittstrecket, de flesta en bra bit under. Då är visserligen 3 av 4 centerpartister, men några folkpartister, en sosse, några pluggkompisar och ett par utländska vänner har också lyckats hamna på samma sida som mig…

Robert
12 years ago

Magnus Persson,
Intressant. Vore spännande att få veta vilken sida av strecket de står på, men just nu ser det illa ut, med lagförslag som detta: http://www.frilans.tecknare.se/?p=499 Knappast en produkt av frihetliga tankar?

Magnus Persson
12 years ago

3 av 4 centerpartister, som jag skrev ovan. Dock nästan (med ett fåtal undantag) uteslutande CUF:are som är lokalt aktiva, så chansen att påverka kanske inte är enorm, på kort sikt i varje fall. I andra dimensionen väl spridda från längst till höger till någonstans en bit från vänsterkanten.

Robert
12 years ago

Magnus Persson,
Här kommer en länk till en sida där EU:s regeringar placerats i kompassen: http://www.politicalcompass.org/euchart
Och Sverige hamnar strax nedanför strecket.

Magnus Persson
12 years ago

Ah, intressant. Fortfarande ovanför samtliga jag känner, men sen har väl centerpartister aldrig riktigt varit välkända för att ha tilltro till auktoriteter…