Vad händer om haven stiger?

Ibland läser man om diverse katastrofscenarion, där klimatet löper amok och haven stiger, så att våra städer och samhällen blir översvämmade. Det värsta scenariot jag läst handlar om att haven stiger med 6 meter.

Och även om jag inte tror att något sådant kommer att ske de närmsta 100 000 åren, så är det ganska intressant att se vad som INTE kommer att svämma över. Själv bor jag i en hamnstad vid Medelhavet, och mitt hus ligger säkert på ca 13 m höjd.

Hur kommer det att gå för er som bor i Stockholm? De flesta skulle klara sig bättre än man tror. Givetvis finns det en topografisk karta på nätet där du kan ta reda på hur högt du bor. Besök: en-au.topographic-map.com

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mange
Mange
4 years ago

Överlag är det nog rätt klokt att kolla upp vad eventuella klimatförändringar innebär för ens lokalmiljö, särskilt om man är skogs- eller lantbrukare, men även för den som bara vill se om sitt hus. Det finns redan olika scenarier och rekommendationer på åtgärder, även för husägare. Jag kommer t ex inte isolera mina ytterväggar, då värmeflödet genom de behövs för att driva ut fukt ur väggarna.

Mange
Mange
4 years ago
Reply to  Mange

Att inte isolera väggarna är iofs inte att följa rekommendationer om att spara energi, tvärtom. Men prognosen är ökad nederbörd så då håller jag hellre väggarna torra än elräkningen nere.