Vänstersympatisörer – skänk skattelättnaden till de fattiga!


Snart kommer vi att få mer pengar i plånboken, i skattetabellerna kan man se att det rör sig om mellan ca 600 – 1200 kr extra varje månad, beroende på inkomst. Låginkomstagare får procentuellt sett behålla mer av sina pengar än höginkomsttagarna. Paradoxalt nog har alliansen förverkligat socialdemokraternas gamla paroll: ”Sänk skatten för arbetarna”!

Jag uppmanar alla vänstersympatisörer, som är kritiska till alliansens reformer att skänka extrapengarna till välgörenhet via någon lämplig ideell organisation. Eller skänk pengarna till en långtidsarbetslös! På detta sätt kan ni visa äkta solidaritet från hjärtat istället för tvångssolidaritet via skattesedeln. Jag talar om en ädel konkret handling istället för skrik, skrän och hårda ord. Sänkt skatt innebär nämligen att vi kan disponera en större del av lönen än tidigare; vad vi gör med pengarna är upp till oss själva. Mina extrapengar kommer med all sannolikhet att gå till barnen, som behöver nya kläder, skor etc.

Pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: samhälle, politik, skatt, ekonomi, välgörenhet, alliansen


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
P-O.Kjellberg
13 years ago

Skänk lita av pengarna till oss pensionäer som alltid får se sina pensioner urholkas år efter år. Nu har PRO anmält skattesänkningen, som bara gynnar de som arbetar, till EU för åldersdiskriminering. Läs mer här: http://pokjellberg.blogspot.com/2006/12/regeringens-jobbavdrag-till-eu.html

Markus "LAKE" Berglund
13 years ago

🙂

Robert
13 years ago

Ja, och antalet pensionärer ökar konstant, eftersom vi är friskare och lever allt längre – däremot ökar personer i arbete mycket långsamt. En ohållbar ekvation. redan idag går 43% av de offentliga utgifterna till socialt skydd, a-kassa, bidrag, pensioner etc. Detta bidrar till att övriga sektorer som vård, utbildning, rättsskipning blir lidande. Ett sätt att få igång näringslivet är att sänka skatterna, då ökar sparande och privatkonsumtion, vilket innebär att företagen och finansmarknaden ökar sin omsättning, vilket innebär att fler behöver anställas. Jag håller fullständigt med dig om att pensionärer ska ha en rimlig standard. Regeringens skattesänkningar kan paradoxalt nog… Read more »

Jonas N
Jonas N
13 years ago

Alltså, jag är väldigt skeptisk till den typen av ’välgörenhet’ som beskrivs här, att ’skänka bort’ en del av det extra utrymmet. Det är ju just det som den tidigare passiva bidragsutbetalningen har inneburit. Vill man åstadkomma något positivt för det extra utrymmet skall man givetvis köpa någonting, gärna med mycket arbetsinnehåll, och gärna av någon som inte har så lätt att få en anställning med lön inom sitt värv. Varför inte köpa tjänster, eller konst, eller något annat lokalt. Och, tyvärr, är det fortfarande så att man gör mest samhällsnytta om man köper tjänster eller annat utan kvitto. ’Avbränningen’… Read more »

Robert
13 years ago

Jonas N,
Är du lika skeptisk till satir?

Olle i Stockholm
Olle i Stockholm
13 years ago

Fy fan. Folk blir fattigare. Du kan tydligen inte kan få in i din skalle att en liten skattesänkning inte väger upp otrygghet på arbetsmarknaden, sämre välfärd och skammen av att landet leds av blöthjärtade humanister. Dock kan jag informera dig om att så är det för det flesta.

Robert
13 years ago

Olle,
En liten skattesänkning gör att lågavlönade kan leva lite bättre. 600-700 kr är mycket pengar för de flesta. Otrygghet på arbetsmarknaden har vi haft sedan oljekrisen i början på 70-talet. Dessutom har vi världen mest utvecklade sociala skyddsnät, som dessutom består av flera lager. Det enda du behöver oroa dig är över tonen i ditt språk.

ilse-marie
13 years ago

Orättvisa samhällen gynnar ingen i långa loppet och välgörenhet har ingenting med solidaritet att göra!
Konsekvensanalyser som gjorts av regeringens budget visar att den gynnar de som har det bäst ställt redan idag. Det blir de sjuka och arbetslösa som får betala överklassens fest.

Robert
13 years ago

Till Ilse-Marie, Konsekvensanalyser? Vad vi VET är att närmare hälften av alla offentliga utgifter går till bidrag. Trod du inte att vården, skolan, rättsväsendet etc kommer i skymundan? Vilka får spara när bidragsberoendet ökar? Jo, samhällets kärnfunktioner, de jag räknade upp ovan. Canada har mycket lägre skatt än vad vi har, de har ändå bra socialt skydd, fullt jämförbart med Sverige om inte bättre. Vad är problemet i vårt land? Alldeles för få jobbar, för få betalar skatt. Genom att sätta folk i arbete, sparar vi in på a-kassa, samt får in mer pengar till statskassan. Alliansen hårdsatsar på detta,… Read more »

Svensk nihilism
Svensk nihilism
13 years ago

Fortsätt konsumera så glömmer ni bort vilka tomma liv ni lever i dagens moderna samhälle. Både vänster och höger är konsumistiska inriktningar och bör inte åtskiljas mer än vad gäller mindre ekonomiska regleringar.

Robert
13 years ago

Jag kommer att tänka på filmen ”The big Lebowski”, där Peter Stormare spelar en Nihilist…

Johan
13 years ago

Nihilsten: Ingen tvingar dig konsumera. Åk ut och bo under en gran i skogen om det är så du önskar leva. Det tår dig fritt. Låt oss andra vara bara.