Vänstersympatisörer – skänk skattelättnaden till de fattiga!

Snart kommer vi att få mer pengar i plånboken, i skattetabellerna kan man se att det rör sig om mellan ca 600 – 1200 kr extra varje månad, beroende på inkomst. Låginkomstagare får procentuellt sett behålla mer av sina pengar än höginkomsttagarna. Paradoxalt nog har alliansen förverkligat socialdemokraternas gamla paroll: ”Sänk skatten för arbetarna”!

Jag uppmanar alla vänstersympatisörer, som är kritiska till alliansens reformer att skänka extrapengarna till välgörenhet via någon lämplig ideell organisation. Eller skänk pengarna till en långtidsarbetslös! På detta sätt kan ni visa äkta solidaritet från hjärtat istället för tvångssolidaritet via skattesedeln. Jag talar om en ädel konkret handling istället för skrik, skrän och hårda ord. Sänkt skatt innebär nämligen att vi kan disponera en större del av lönen än tidigare; vad vi gör med pengarna är upp till oss själva. Mina extrapengar kommer med all sannolikhet att gå till barnen, som behöver nya kläder, skor etc.

Pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , , , ,

Intressant? Dela artikeln!

Gillar du Avancemang så kanske du gillar den här boken?

För dig som uppskattar science fiction, rymdopera och en och annan filosofisk fundering.

79 kr för e-boken. Mer info, eller köp, klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Ja, och antalet pensionärer ökar konstant, eftersom vi är friskare och lever allt längre – däremot ökar personer i arbete mycket långsamt. En ohållbar ekvation. redan idag går 43% av de offentliga utgifterna till socialt skydd, a-kassa, bidrag, pensioner etc. Detta bidrar till att övriga sektorer som vård, utbildning, rättsskipning blir lidande.

  Ett sätt att få igång näringslivet är att sänka skatterna, då ökar sparande och privatkonsumtion, vilket innebär att företagen och finansmarknaden ökar sin omsättning, vilket innebär att fler behöver anställas.

  Jag håller fullständigt med dig om att pensionärer ska ha en rimlig standard. Regeringens skattesänkningar kan paradoxalt nog bidra till att skattebasen ökar, vilket gynnar pensionärerna.

 2. Alltså, jag är väldigt skeptisk till den typen av ’välgörenhet’ som beskrivs här, att ’skänka bort’ en del av det extra utrymmet. Det är ju just det som den tidigare passiva bidragsutbetalningen har inneburit.

  Vill man åstadkomma något positivt för det extra utrymmet skall man givetvis köpa någonting, gärna med mycket arbetsinnehåll, och gärna av någon som inte har så lätt att få en anställning med lön inom sitt värv. Varför inte köpa tjänster, eller konst, eller något annat lokalt.

  Och, tyvärr, är det fortfarande så att man gör mest samhällsnytta om man köper tjänster eller annat utan kvitto. ’Avbränningen’ på en vit transaktion är fortfarande över två tredjedelar. Och det utan att värdesätta allt extra krångel plus exponering mot mytcket ogina myndigheter som kan ägna åratal åt att trakassera enskilda för minsta lilla begånget fel!

  Alltså: Stöd fungerande handel människor emellan!

 3. Fy fan. Folk blir fattigare. Du kan tydligen inte kan få in i din skalle att en liten skattesänkning inte väger upp otrygghet på arbetsmarknaden, sämre välfärd och skammen av att landet leds av blöthjärtade humanister. Dock kan jag informera dig om att så är det för det flesta.

 4. Olle,
  En liten skattesänkning gör att lågavlönade kan leva lite bättre. 600-700 kr är mycket pengar för de flesta. Otrygghet på arbetsmarknaden har vi haft sedan oljekrisen i början på 70-talet. Dessutom har vi världen mest utvecklade sociala skyddsnät, som dessutom består av flera lager. Det enda du behöver oroa dig är över tonen i ditt språk.

 5. Orättvisa samhällen gynnar ingen i långa loppet och välgörenhet har ingenting med solidaritet att göra!
  Konsekvensanalyser som gjorts av regeringens budget visar att den gynnar de som har det bäst ställt redan idag. Det blir de sjuka och arbetslösa som får betala överklassens fest.

 6. Till Ilse-Marie,
  Konsekvensanalyser?

  Vad vi VET är att närmare hälften av alla offentliga utgifter går till bidrag. Trod du inte att vården, skolan, rättsväsendet etc kommer i skymundan? Vilka får spara när bidragsberoendet ökar? Jo, samhällets kärnfunktioner, de jag räknade upp ovan.

  Canada har mycket lägre skatt än vad vi har, de har ändå bra socialt skydd, fullt jämförbart med Sverige om inte bättre.

  Vad är problemet i vårt land?

  Alldeles för få jobbar, för få betalar skatt. Genom att sätta folk i arbete, sparar vi in på a-kassa, samt får in mer pengar till statskassan. Alliansen hårdsatsar på detta, vg se http://www.nystartsjobb.se/index.htm

  Denna satsning är mycket bättre utformad än sossarnas plusjobb, där den anställde var helt utan avtal. Vilket kanske är förvånande för folk inom vänsterrörelsen.

  Jag tror inte att Sverige kommer att bli ett orättvist samhälle. Synen bygger på den vanliga slentrian-klyftan mellan fattiga & rika. Jag köper inte det. Jag kommer från enkla förhållanden, men lyckades utbilda mig, och har ett bra jobb idag. Det kan gå åt andra hållet också, den framgångsrike blir plötsligt utarmad. ”Allt som är fast förflyktigas”, för att citera Marx.

 7. Fortsätt konsumera så glömmer ni bort vilka tomma liv ni lever i dagens moderna samhälle. Både vänster och höger är konsumistiska inriktningar och bör inte åtskiljas mer än vad gäller mindre ekonomiska regleringar.