Varför är det ingen som brunmålar LO?

Det är ganska vanligt inom flykting- och migrationsdebatten att parterna brunmålar varandra när det hettar till lite. Kritik mot invandring eller flyktingmottagning brukar förr eller senare associeras med marschmusik från 30-talets Tyskland. Det är ett effektivt sätt att få tyst på debatten, stoppa sina meningsmotståndare och lägga locket på.

Det enda sättet att undvika brunmålning är att förespråka öppna gränser och fri flyktingmottagning. Men alla vet att det egentligen är omöjligt, eftersom flyktingmottagningen bekostas av skattebetalarna, och oavsett om flyktingarna kommer i arbete (förr eller senare) är det en enorm initial kostnad. Flyktingmottagning är tyvärr en budgetfråga, precis som barnbidrag, skolmat eller cancervård.

De enda som slipper brunmålning oavsett hur de agerar är uppenbarligen LO. Det var LO som tillsammans med socialdemokraterna avskaffade den enda fungerande invandring som Sverige haft, nämligen arbetskraftsinvandringen på 1960-talet. Man satte stopp för det redan i början på 1970-talet, och viktade sedermera om till flyktinginvandring.

Än idag sätter LO krokben för duktiga utländska entreprenörer. Oavsett om de skaffar sig ett jobb eller bygger ett företag så finns alltid hotet om utvisning kvar, ofta för att be bryter mot någon facklig eller arbetsmarknadsmässig paragraf. Media är översållad av historier om utvisningsbeslut av invandrare som jobbar och gör rätt för sig. Och som lite kuriosa, notera att SD är ett av de mest populära partierna hos LO:s medlemmar.

Budskapet är absurt – det är OK att komma till Sverige och lyfta bidrag, men det är inte OK att komma till landet och jobba. Är det bara jag som missar logiken här? LO har inte bara bidragit till att totalt haverera den svenska invandringspolitiken, de fortsätter att sabotera i det tysta.

Och nu har vi en flyktingkris på halsen. Vad tror ni händer om de 160,000 migranter/flyktingar som kom till Sverige förra året INTE får något jobb?

Liknande artiklar

  • Därför vinner kapitalismen i längdenDärför vinner kapitalismen i längden Kapitalism är ett begrepp som möts med blandade känslor. Vänstern beskyller den för girighet och utsugning av massorna, emedan de konservativa är rädda för dess otyglade kraft ska rubba den rådande ordningen. Kapitalism i ordets […]
  • Vad är det för fel på facket?Vad är det för fel på facket? Fackföreningarna är i kris, och det är inte bara Kommunal som tappar medlemmar. Just nu blöder de efter anklagelser om slöseri med medlemmarnas pengar på sprit, fester, shower och lägenhetsmutor. De flesta fackförbund har problem med […]
  • EU:s migrationslagar gäller inte allaEU:s migrationslagar gäller inte alla Jag är sent på den här bollen, flera andra har skrivit om ämnet, men det kan vara värt att nämna igen. Det finns sedan länge utarbetade lagar kring migration inom EU. För att stanna mer än 3 månader i ett annat EU-land så måste man […]