Vargas Llosa retar vänsteretablissemanget


Den samlade kulturvänstern gick i taket i går när liberalen och sanningssägaren Mario Vargas Lllosa tilldelades Nobels litteraturpris. Indignationen visste inga gränser, somliga skribenter gick t o m till ytterst låga och närmast komiska personangrepp mot den kontroversiella peruanen.

Han kallas ömsom högerliberal och stockkonservativ, och många har uppenbarligen svårt att placera honom i de gängse politiska facken. Enligt Vargas Lllosa själv så kämpar han både mot konservatism och socialism, och prisar självklart frihetliga tankar på en kontinent som så länge härjats av totalitära ideologier.

Kanske är det hans drogliberala ställningstaganden som väcker flest frågor. Men med tanke på att knarkförbudet har skapat en global storbolagsmaffia som omsätter miljarder, och inte bara kan köpa poliser, domare och politiker utan hela länder – så är hans åsikter måhända inte så kontroversiella. Kanske är själva förbudet ett mindre problem, sett i proportion till det Frankensteins monster det skapat.

Vi kan konstatera att det var länge sedan Nobelpriset i litteratur tilldelades en så intressant person.

Läs en intervju i magasinet Neo med Mario Vargas Llosa.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, litteratur, Nobelpriset, Nobel, litteraturpriset


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Karl
10 years ago

.. och America Vera-Zavala (som har en mamma som är från Peru, så det så!) använder epitetet ”impotent” _tre_ gånger i sin AB-”krönika” om Vargas.
Jag har sagt det förut, men säger det igen, hur f-n gör man parodi på kulturvänstern!? Jag hade inte kunnat kludda ihop nått så bizarrt ens på fyllan!

(p.s din aftonbladetlänk funkar inte).

Robert
10 years ago

Den svenska kulturvänsterns sinnelag påminner om en slags bizarr korsning mellan clownen Manne och Hannibal Lector, om man nu ska göra sig lite lustig över dessa reaktioner som egentligen är mkt tråkiga. Att sabla ner en människorättskämpe med stark integritet som är för frihandel, gräsrotsliberalism etc etc – vittnar inte bara om skygglappar och foliehattar – utan också om ren och skär dumhet.

Nu funkar länken.