Vatten i EU-skutan

Storbritannien gillar inte EU:s höga budgettak och Cameron hotar med att lägga in sitt veto. Om man inte kommer överens om budgeten så hotar Merkel att ställa in nästa toppmöte. Det blåser upp till storm.

Obekräftade rykten gör gällande att det var usel stämning på det förra toppmötet häromdagen. Alla vet att det är valutasamarbetet som är problemet, men ingen vill prata om elefanten i rummet. Istället sätter man igång ett bråk om budgeten. Och visst är budgettaket högt ställt, men ska det vara anledningen till att man hotar med veton, toppmöten ställs in, och unionen knakar i fogarna?

Tyskland håller samtidigt på att verifiera sin guldreserv, som delvis är placerad utomlands; Bundesbank har också påbörjat processen med att skeppa hem guld.

Euron är ett enormt prestigeprojekt, som totalt misslyckats, och det är många politiker som gjort bort sig här. Det gäller att skylla på något annat, och hitta en bättre anledning för att slutligen lämna skutan. Håller båten på att sjunka?

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Feffe
Feffe
7 years ago

Som jag ser det så har båten sjunkit för länge sen. Nu är det viktigaste att bankerna och de besuttna kan förflytta sina tillgångar till säkrare platser, på skattebetalarnas bekostnad…

Robert
7 years ago

”De besuttna” har flyttat sina pengar för länge sedan. Och skattebetalarna blir ju rånade varje månad, inget nytt där. Det vi nu sitter och väntar på är eurokraschen.