Vem gillar euron?


Ett antal tongivande svenska ekonomer uttrycker sitt missöje gentemot euron. Kritiken påminner om den från aggressiva bloggare eller sura engelska missnöjespartier, men nej det är det svenska etablissemanget som rasar mot euron.

Själv undrar jag vad som kommer att hända med ett EU, som allt färre gillar, och en valuta som blir allt mer impopulär?

Varför åker vi omkring i rostig läckande båt, mot okänt mål, när det enda som återstår är att hoppa av och byta farkost? Möjligen är vi fega, och väntar på att någon annan ska hoppa av först?


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kristian
Kristian
6 years ago

Problemet är att inget parti förutom ett (gissa vilket) vill lämna EU, Vänsterpartiet var länge mycket kritiskt och även Miljöpartiet hade kritik mot EU det har nu i praktiken försvunnit. Politikerna ser inget problem som inte kan lösas med mer EU dvs. mer kontroll, mer lagar alltså fortsätta med vad som Orwellianskt kallas ”harmonisering” vilket steg för steg överlämnar kontrollen över nationstaterna till byråkratin i Bryssel. Chansen att få ett välbetalt jobb i Bryssel/EU dvs. ytterliggare ett steg i den politiska hierarkin eller åtminstone en karriär för avdankade politiker kommer de aldrig tacka nej till. Det är upp till folk… Read more »