Vilken är din favorit-konspirationsteori?

german-nazi-saucer-ufo

Det florerar mängder av konspirationsteorier på nätet. Om jag hade tid skulle jag beskriva hur de är besläktade med varandra, hur de går in i varandra, och systematisera dem likt arkeologiska knappt skönjbara jordlagerföljder. Många är vackra, underbart sköna, de bygger på barnets enkla kristallklara logik. Utan hänsyn till den komplicerade, lite trista gråfacetterade värld, som ofta brukar gå under benämningen verkligheten.

Min favorit är den som handlar om nazi-ufon. Att Tredje rikets vetenskapsmän skulle ha utarbetat en slags antigravitations-teknik, som gav dem möjlighet att bygga avancerade flygande farkoster. En underavdelning till denna konspirationsteori handlar om att tyskarna upprättade en bas på Antarktis, där en utvald skara gömde sig efter kriget, och att de ufon vi ser idag inte rattas av rymdvarelser utan av nazityskarnas ättlingar.

Och här följer en länk till en klassisk konspirations-webbsida. Notera hantverket, designen, helt underbart.

Vilken är din favorit?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, politik, UFO, nazi-ufon, konspirationsteorier, konspirations-teorier, konspiration, konspirationer

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Staffan
Staffan
10 years ago

Jag vet inte om det är så mycket konspirationsteori egentligen, eller mer allmänt vansinne, men Time Cube (http://www.timecube.com) är en nätklassiker.

Robert
10 years ago

En goding!

Lennart Regebro
Lennart Regebro
10 years ago

Nazist UFOn är en klar favorit.

Nyligen har dock konspirationsteorierna runt Kensintonstenen tagit ny fart, när Scott Wolter kom upp med idén att det var Tempelriddarvikingar (!) som ristade stenen, uppenbarligen på en Illuminati-expedition att kartlägga världen. Och skapade en hemlig karta som sedan tempelriddaren Columbus kunde använda sig av. Att han skulle till Indien vara bara en undanflykt får man anta.

Bara ordet Tempelriddarvikingar är ju nästa lika bra som Nazist-UFOn. 🙂

Robert
10 years ago

Wow…