Voddlerhysteri


I skrivande stund auktionerades 100 voddler-inbjudanden ut för 22 101 kr på Tradera.

Vi kan konstatera att det finns ett stort sug efter legala alternativ för konsumtion av film och musik. Hur kommer det sig egentligen? Är inte Pirate Bay och de andra fildelningssajterna det bästa som hänt sedan hjulet uppfanns?

Handlar det om samvete,  folks erkänsla för filmmakare och musiker. Kanske en känsla för ”rättvisa” och att alla ska få betalt. Eller så är man trött på fildelning, dålig kvalitet, långa nedladdningstider och buggar. Alla är ju inte proffs eller konässörer, det kan vara knepigt att ladda ner bra versioner från t.ex Pirate bay.

Eller är det bara ren och skär hysteri?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om samhälle, voddler, fildelning


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tor
Tor
10 years ago

Eller handlar det om exklusivitet – att den som har en inbjudan vet litet mer än andra och blir litet hipp på något sätt (speciellt om det ges möjlighet att bjuda in fler så att man kan ge vänner tillträde)?

Robert
10 years ago

Låter som en klockren analys.

Donsan
10 years ago

Jag har förstått att du är en stor fan av både Spotify och Voddler – så som du trycker på för dessa två tjänster – och det är helt OK. – Vad jag vänder mig emot är meningar som: ”Handlar det om samvete, folks erkänsla för filmmakare och musiker” De som fildelar är de facto musikernas största fans – De köper MER musik och går oftare på konserter och de går också OFTARE på bio än icke fildelare enligt vetenskapliga studier från både Nederländerna och Norge – Sluta upp med dina fria fantasier ”Kanske en känsla för “rättvisa”” Vari ligger… Read more »

Donsan
10 years ago

Och angående dessa 100 st Voddler invites – Vet du vem eller vilka som har bjudit ett sådant högt pris för dem? – Kan du garantera att inte Voddler själv bjuder på dessa invites för att få blåögda bloggare att skriva hysteriska inlägg om dem? – Om Voddler nu skall vara så bra och en tjänst för folket – fattar jag inte varför man överhuvudtaget behöver en invit – Det hela verkar mer än skumt

Robert
10 years ago

Donsan,

Som jag tidigare skrivit om här på bloggen så är jag ingen direkt motståndare till fildelning. Använder inte Spotify eller Voddler, och jag lutar nog åt att det här med Voddler är hysteriskt, ungefär som det står i inlägget.

Donsan
10 years ago

”å är jag ingen direkt motståndare till fildelning”
Så varför alla dessa insinuanta frågor? – De ger verkligen intrycket av motsatsen av det du påstår

Robert
10 years ago

Donsan,

…eller så har du missförstått.