Wallströms tre skandaler

Utrikesministern Margot Wallström bollar just nu tre skandaler i luften samtidigt, lägenhetsmutan, portningen från Israel och bråket med Saudiarabien.

Det är uppseendeväckande att en minister skapat så mycket problem på så kort tid, alla de här incidenterna hade kunnat undvikas med lite diplomati och sunt förnuft.

Det var knappast lämpligt att ta emot en lägenhet från en välkänd intresseorganisation, när man har en ministerpost, och dessutom har mycket hög lön, och ersättningar både från regeringen och EU-kommissionen. Därutöver djupt oprofessionellt att stöta sig med både israeler och araber, och bli portad från stora delar av Mellanöstern.

Frågan är hur länge Wallström kan bolla de här tre skandalerna i luften samtidigt? Medan statsminister Löfven håller sig undan rampljuset. Och vad sysslar oppositionen med i skuggorna?

Det luktar palatskupp och nyval, alternativt ombildning av regeringen.

Dela gärna artikeln
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kgb35
Kgb35
4 years ago

Det kanske å andra sidan är ett sundhetstecken att inte bry sig så mycket om krånglet i mellanöstern. Vad skall Sverige vara där och blanda sig i för? Ett hybrisarv som humanitär stormakt sedan Hammarskjöld? (Fast att tyst dra sig ur kanske hade varit att föredra?)